Deník: Cenné body z derby a skvělí fanoušci, chválil Lukáš Václav. A teď šlágr v Plzni

Zubří /ROZHOVOR/ – Sedmý domácí zápas, sedmé vítězství. Házenkáři Gumáren Zubří byli v sobotním utkání 13. kola extraligy jasnými pány na hřišti a přesvědčivě porazili Karvinou (35:27). Stále se tak drží na samé špici extraligové tabulky a mohou vyhlížet velký zápas, který je čeká už za týden. „Sice jsme úplně podle představ neubránili dva nejlepší střelce Baníku, ale celkově jsme měli zápas pod kontrolou. Dobře jsme se tak nastartovali před velkým zápasem v Plzni,“ pochvalovala si vítězný zápas 20letá spojka Gumáren Lukáš Václav.

zubri_jicin_20130202_0035

Karviná umí být nebezpečná, ale tentokrát jste jí po celý zápas nedali přičichnout k šanci na úspěch. Důvod ke spokojenosti tedy určitě je, že?

Bylo to z naší strany povedené utkání. Sice jsme neubránili některé akce soupeře tak, jak jsme chtěli a jak jsme se na ně připravovali, ale v konečném součtu jsme dali pětatřicet branek a celkem jasně vyhráli. Takže určitě spokojenost.

Směřovala vaše předzápasová příprava nejvíce na dvojici velkých kanonýrů soupeře?

V týdnu před zápasem jsme se připravovali nejvíce na střelce Chudobu a Veřmiřovského. Asi se nám tak úplně nepodařilo je eliminovat, z dálky jsme dostávali od těchto dvou borců ze spojek hodně gólů. Ale na druhou stranu jsme si pohlídali jejich shody na pivoty a z brankoviště jsme tolik branek nedostávali. Důležité ale bylo hlavně to, že jsme celý zápas měli vedení na své straně.

Navíc jste opět dali hodně branek. Pětatřicet je hodně slušné číslo…

V útoku opravdu nemáme problém dát góly. Teď jsme znovu dali pětatřicet branek a přes těch třicet se většinou dostáváme. Zabrat musíme hodně v obraně, tak je potřeba se dostat k pětadvaceti brankám, pokud možno ještě co nejvíce pod tuto hranici.

Zápas s Karvinou sledovalo přes dvanáct set diváků, největší návštěva sezony. Bylo to na palubovce cítit?

To v každém případě. Přece jen se jasně ukázalo, že s Karvinou to prostě jsou derby zápasy a podle toho k tomu přistoupili i fanoušci. Bylo jich hodně a byli výborní. Musíme jim celý tým moc poděkovat.

Celkem jasné vítězství s Karvinou asi bylo nejlepším možným počinem před příštím zápasem, kterým bude šlágr v Plzni, že?

Je výborné, že jsme se před Plzní nastartovali dobrým výkonem i výsledkem. V Plzni to bude velký zápas. Samozřejmě se na něj těšíme a víme, jak bude důležitý.

Může případný úspěch či neúspěch v Plzni už nějak zásadně ovlivnit třeba to, kdo vyhraje základní část?

Těžko říct. Kdybychom tam vyhráli, můžeme se už hodně přiblížit k vítězství v základní části. Zase na druhou stranu porážka ještě nemusí nutně znamenat konec šance na první příčku ani pro jeden tým, protože těžkých zápasů do konce základní části ještě pár bude.

Dá se něco speciálního před zápasem v Plzni na soupeře vymyslet či něčím překvapit?

Moc překvapujícího se asi udělat nedá. Hráči z obou týmů se dobře znají a podle mě bude rozhodovat až aktuální forma a situace na palubovce a také mohou velkou roli hrát maličkosti. My si ukážeme určitě nějaké věci na videu a půjdeme do toho s čistou hlavou. Všichni víme, že tento zápas může mít velkou důležitost v konečném součtu.

Autor: Marek Havran

banner2