Proti Kopřivnici jsme jednoznačně vyhráli

Netradičně ve středu jsme přivítali Kopřivnici, v tento den se hrály až na odložený zápas Dukly s Jičínem všechny zápasy 4. kola. Tabulkové postavení i dosavadní výkonnost naznačovala, že bychom měli dva body udržet doma. Od začátku se nám dařilo v útoku, za domácí obranou stát pevný Jakub Krupa, který jistil už tak dobrou obranu, navíc zlikvidoval hned první sedmičku Musálkovi. Kopřivnici se podařilo vsítit první branku až v 7. minutě, to se prosadil kanonýr Gřes. V deváté minutě dal šestou branku domácích Mičkal a trenér Kopřivnice si vyžádal oddechový čas. Kopřivnice ihned po něm dala dvě branky a zápas byl o něco vyrovnanější. Poté přišla rána pro kopřivnický útok, Marek Bukovský dostal přímou červenou kartu za zákrok na plně rozběhlého Mičkala. Domácí si vytvořili slušný náskok, který udrželi do poločasu na osmi brankách.

Ve druhém poločasu vyfasoval ještě za třetí dvouminutový trest červenou kartu David Mazurek, ale více podstatného se nestalo. Domácí navyšovali skóre a Kopřivnice byla bezradná. Do sestavy Zubří se poprvé zařadil i Lukáš Weintritt, který přišel na hostování ze Vsetína jako výztuha do obrany. Jeho branka na 31:20 již nenechala nikoho na pochybách, že si domácí připíší domácí výhru.

 

4. kolo Chance extraligy: HC ROBE Zubří – KH ISMM Kopřivnice 39:25 (20:12)

Nejvíce branek: Hybner 7, Palát 7, Mořkovský 6 – Gřes 5, Brito Benítez 5, Lefan 4

7m hody: 2/2 – 1/4 Vyloučení v min.: 12:4 (ČK – Mazurek, přímá ČK – Bukovský) Diváci: 800+

Rozhodčí: Michal Hanák, Luboš Pavlíček

Celý zápis a průběh utkání

 

Aleš Chrastina, trenér hostujícího týmu: „Musím pogratulovat Zubří k jednoznačnému vítězství, my jsme se chtěli pokusit o úspěch. K tomu jsme potřebovali hrát nadstandardně v útoku, hrát koncentrovaně s podporou výborné obrany. Bohužel jsme začali tak, že jsme hned zkraje neproměnili několik šancí, Zubří si vytvořilo náskok, protože ani ta obrana nebyla důsledná. Marek Bukovský dostal červenou, Honza Polcar se nám v zápětí zranil, takže se nám to rozsypalo.”

Peter Dávid, trenér domácího týmu: „Výsledek je dost jednoznačný, hodně ten zápas ovlivnila červená pro Bukovského, který je s Gřesem rozdílový hráč a zranění Polcara. Tam to bylo zvýhodněné. Na druhou stranu jsme si řekli, že půjdeme do pekelného tempa na plné obrátky, což bylo fantastické v tomto zápase. Fakt máme problémy se vstupy do druhého poločasu. Jsem rád, že si mohli všichni zahrát, že jsme dali šanci Lukášovi Weintrittovi. Byl to hodně dobrý zápas pro diváky. My se musíme dobře připravit na Lovosice.”

David Lefan, hráč hostujícího týmu: „Nastoupili jsme tak, že jsme neproměnili šance, obrana nefungovala, nepohlídali jsme si klíčové hráče Zubří, kteří nás trestali. Děkujeme fanouškům kteří nás přijeli podpořit.

Lukáš Weintritt, hráč domácího týmu: „V létě jsme ještě přemýšlel, jestli ještě vůbec budu hrát házenou, nikdy bych nevěřil, že toto ještě zažiju. Už na tréninku mi bylo podezřelé to tempo ve kterém se trénink odehrával. Nevím, jestli se to tak posunulo nebo je to týmem, což si myslím, že to je spíš týmem. Tady v tomto rychlém tempu budeme mít výhodu, nicméně si budu muset přizpůsobit. Před zápasem se mě ptali, jestli chci vodu nebo iontový nápoj, chtěl jsem vodu. Příště budu chtít ionťák, protože je to v tomto tempu hodně náročné.”

 

Další zápas odehrajeme na půdě Lovosic v sobotu od 17h.

 

banner2