Od nové sezóny s novým manažerem

S novou sezónou přichází změna i na managerské pozici. Po letech působení pana Petřeka na pozici managera klubu ho střídá Jiří Koňařík. Panu Petřekovi bychom tímto chtěli poděkovat za odvedenou práci a popřát mu mnoho profesních i osobních úspěchů v dalším životě. Zde přinášíme rozhovor s novým managerem. 

Můžete se nám představit pane Koňařík?

Moje první setkání se sportem bylo, když jsem jako malý kluk chytl hokejku a lítal na sídlišti se staršími kamarády. Hokeji jsem se pak věnoval i na profesionální úrovni, asi nejvýraznější úspěch jsem zažil, když se mi podařilo dostat se do tehdy mistrovského týmu HC Vsetín a s juniorkou jsme zažili tehdy největší úspěchy v extralize. Posledních 8 let jsem sbíral různé pracovní zkušenosti, které mi doufám pomůžou při práci v HC Zubří.

konarik

Jak jste se dostal k práci manažera v Zubří?

Byla to trošku náhoda, díval jsem se na internetu po nové příležitosti a našel jsem inzerát od HC Zubří a jelikož jsem o takové práci vždy snil, tak jsem neváhal a přihlásil se do výběrového řízení, kde se mi podařilo přesvědčit vedení klubu a tak mám možnost začít plnit sny.

Jste v práci třetí den, jak se cítíte?

Těch dnů je zatím málo, přesto na mě lidé, se kterýma jsem měl možnost se poznat, udělali dojem, že jsem spíš než do práce nastoupil do nové rodiny, což je určitě velice příjemné.

Působil jste někdy ve sportovním prostředí?

Jak jsem již říkal větší část života jsem hrál hokej, tudíž zkušeností se sportem jsem získal spoustu a věřím, že budu pro klub přínosem.

A co Vaše dosavadní zkušenosti/práce?

Většinu svých pracovních zkušeností mám z manažerských pozic. Nejvíc se mi určitě bude hodit poslední zaměstnání, kde jsem pracoval jako projektový manažer v mediální agentuře, což byla vynikající průprava na práci v HC Zubří, získal jsem spoustu zkušeností při jednáních s firmami.

Co je vlastně Vaší náplní práce?

Tak určitě největší části mé pracovní pozice je získávání sponzorů pro naplnění rozpočtu klubu. Další věci už budou taková mravenčí práce, která navenek nepůjde vidět,ale která je přesto důležitá.

Co plánujete změnit?

To kvůli čemu tady jsem je navýšení rozpočtu a vylepšení podmínek pro hráče, tak aby jsme tady byli všichni spokojení. Jak všichni víme je tady neuvěřitelná práce s hráčema a je škoda, že nejsme schopni tyto skvělé hráče udržet. Náš klub chtěl vždy bojovat o nejvyšší pozice a tento cíl chci zachovat. Takže největší změnou by mělo být navýšení rozpočtu, což v dnešní době nebude určitě jednoduché, přesto je to můj hlavní cíl.

Už jste se setkal s hráči „A“ týmu?

Nastoupil jsem v době, kdy skončila sezona, takže s hráči jsem se osobně ještě nesetkal, ale na všechno je čas a společných dnů zažijeme ještě spoustu.

 

banner2