Plzeň jasně dominovala, nadělila nám výprask o deset branek

Středeční zápas nepřipomínal v žádných ohledech semifinálové souboje z minulé sezóny. Plzeň si hned na startu vytvořila dostatečný náskok, který si střežila. Talent tým Plzeňského kraje dokázal, proč je na špici tabulky a zaslouženě vyhrál.

 

Zlomové momenty: Plzeň si vytvořila velký náskok již v prvním poločase. Ve druhém ho ale potvrdila, a to například třemi brankami v řadě od 34. minuty, nebo další, dokonce čtyřgólovou sérii, která započala ve 49. minutě. Talent potvrdil skvělou formu a nedal šanci ani Zubří.

Zajímavost zápasu: Plzeň vyhrála o deset gólů. Takový rozdíl mezi soupeři z loňského semifinále ve vzájemných zápasech nebyl v posledních sedmi duelech. Předtím, v březnu 2022, dokázali Zuberští doma vyhrát o jedenáct branek.

Nejlepší střelec: Nejvíce se dařilo domácímu pivotovi Danielu Režnickému, který se prosadil desetkrát. Doposud zvládl vstřelit maximálně devět branek, takže posunul laťku na nový rekord.

Mládí vpřed: Zuberské kvarteto mladíků Lukáš Mořkovský, David Mazurek, Jakub Cibulec a Filip Šišák si v tomto duelu připsalo shodně tři góly.

Co výsledek znamená: Vítězství Plzně znamená, že Talent dál s jednobodovým náskokem vede tabulku. Naopak Zubří si opět zkomplikovalo boj o play-off. Aktuálně je až na desáté pozici s 19 body, na postupovou příčku Brna však ztrácí jediný bod.

zdroj: handball.cz

 

TALENT TÝM PLZEŇSKÉHO KRAJE – HC ROBE ZUBŘÍ 37:27 (15:10)

Nejvíce branek: Režnický 10, Šindelář 5, Stehlík 5, Škvařil 5, Kosteski 5 – Mičkal 6, Šišák 4, Mizera 3, Cibulec 3, Mazurek 3, Mořkovský 3

Sedmimetrové hody: 3/3 – 3/3 Vyloučení: 7:4 ČK: 54. Chmelík (PLZ) Diváci: 650

Rozhodčí: Filip Barták – Karel Hladký

Zápis a průběh utkání

 

Petr Štochl, trenér Talent tým Plzeňského kraje: „Je to hezké vítězství, jsem spokojený. Náš výkon se mi celkově líbil, neměli jsme tam žádná hluchá místa. Ať už to byla obrana, ofenziva, přechod do rychlého protiútoku nebo gólman. Proto je i rozdíl ve skóre tak velký, to jsem před zápasem nečekal. Myslím, že jaro nás zastihlo ve velmi dobré formě a tohle byl zatím nejlepší zápas. Asi je to i kvalitou soupeře, byť jeho momentální postavení v tabulce neodpovídá síle Zubří. Těší mě, že jsme zápas takhle zvládli.“

Peter Dávid, trenér HC ROBE Zubří: „Totálně jsme selhali v obranné činnosti, 37 inkasovaných gólů je hrozně moc. V první půli jsme si dokázali vypracovat slibné šance, ale Filip Herajt nás tradičně vychytal. Vždycky se mu proti nám daří. Ale abychom ho jen nechválil, je to i o našich střelcích. Ve druhé půli jsme to ještě zkusili, ale jakmile to bylo 29:20 poslal jsem tam mladou garnituru a zápas jsme jen dohrávali. Jsme v těžké situaci, čekají nás tři zápasy, v nichž půjde o všechno. Nemáme takovou pohodu jako před rokem.“

banner2