Házenkáři Prešova v Zubří splnili roli favorita

Zubří – Házenkáři Gumáren Zubří v pátečním přípravném utkání před novou extraligovou sezonou vysoko podlehli Prešovu. Mnohonásobný slovenský mistr, který je momentálně v přípravě na blížící se kvalifikaci o Ligu mistrů, na Valašsku rozhodl už v prvním poločase.

Zubří – Prešov 26:38 (11:20)

Tatran Prešov, za nějž nastoupili také všichni tři zuberští odchovanci Jakub Krupa, Tomáš Číp a Jakub Hrstka, už v poločase vedl o devět gólů a ani ve druhém poločase nepovolil. Pro domácí to i přes porážku byla velká škola házené.

„Soupeř nám předvedl, co je to házená na té nejvyšší úrovni. Ale my i takové zápasy potřebujeme a já jsem moc rád, že jsme s takto silným protivníkem mohli změřit síly,“ hodnotil duel s Prešovem trenér Gumáren Zubří Jiří Kekrt.

Ten měl až na trojici borců, kteří jsou na Univerziádě (Václav, Šustáček, Šlachta) k dispozici kompletní kádr, tedy i včetně všech čtyř posil pro novou sezonu – Řezníčka, Martina Hrstku, Šíru a Rečka. Podle zkušeného kouče byly rozdíly viditelné ve všech herních činnostech.

„Asi nejmarkantnější to bylo v rychlosti, a to v rychlosti úplně všech činností. Prešov ukázal svoji kvalitu,“ dodal Jiří Kekrt.

autor: Marek Havran

foto: Tomáš Mikulenka

Nebyly nalezeny žádné obrázky

banner2