Deník: Řezníčkův víkend: splněná norma, basa dvanáctky, hurá na sraz reprezentace

Zubří /ROZHOVOR/ – Devíti brankami splnil svoji minimální střeleckou normu, navrch přidal i kulatou 40. branku svého Zubří, kterou mu spoluhráči pěkně spočítají. Po vítězném zápase s Přerovem (43:26) se mohl pomalu začít chystat na důležité reprezentační povinnosti, které bude mít ve dvojzápase kvalifikace o ME 2016.

zubri_prerov_0030

Takový byl víkend ostrostřelce Gumáren Zubří Tomáše Řezníčka. Zkušený 29letý snajpr v barvách Zubří byl rád, že jeho tým si připsal povinné vítězství nad Přerovem a už už vyhlížel svůj návrat do reprezentace po dvou letech. „Po vyrovnaném začátku jsme Přerov od 20. minuty jasně přehráli a splnili si další dílčí cíl. Teď už se můžu soustředit na reprezentaci a zápasy ve Francii a s Makedonií,“ těší se Tomáš Řezníček.

Vítězství nad posledním Přerovem vypadá zcela jasně. Bylo to tak i na hřišti?

Řekl bych, že minimálně v prvním poločase ani nebylo. Asi jsme měli v hlavách, že to proti poslednímu týmu tabulky půjde samo. Hrálo se až moc uvolněně a dokud Přerov mohl, tak se nás držel dobře. Prvních dvacet minut bylo celkem vyrovnaných, takže tak jasné to úplně od začátku nebylo.

Mohlo hrát roli i podcenění soupeře?

I když jsme se na to upozorňovali, tak i tohle mohlo hrát svoji roli. Hlavně mladší hráči si zřejmě mysleli, že vítězství přijde samo a lehce. Bylo vidět, že všichni chtěli dát branku. Po dvaceti minutách ale bylo jasně vidět, že hostům došla šťáva. Měli asi jen dva hráče na střídání a to nemohlo stačit.

V poločase to bylo už o devět gólů. Co jste si řekli v kabině, jak se motivuje na druhou půli při takovém vedení?

Řekli jsme v půlce, že do toho půjdeme pořád na sto procent a že jim naložíme, co to půjde. Zápasy přece nejdou hrát chvíli na sto a chvíli na méně procent. Šli jsme do toho naplno a také to přineslo svoje ovoce.

Přesně tak. Poprvé v sezoně jste se přehoupli přes čtyřicítku, kulatou branku jste dal právě vy. Už vám spoluhráči vyčíslili platbu za 40. gól?

(Směje se.) Samozřejmě že mi hned hlásili, že se v kabině všichni těší na basičku dvanáctkového piva, takže to budu muset klukům do kabiny dodat.

Extraliga má teď deset dní pauzu, hraje se zase až 5. listopadu. Vy se máte v pondělí (27. října) hlásit na reprezentačním kempu před zápasy kvalifikace o ME 2016 s Francií (čtvrtek v Chambery) a doma s Makedonií (neděle v Brně). Už máte sbaleno?

Sbaleno mám kompletně, na kemp i na oba zápasy se moc těším. Dva dny v Prazepotrénujeme a pak následuje přesun do Francie. Velmi zajímavý bude i nedělní zápas s Makedonií. Musíme se vydat ze všech sil a urvat co nejlepší výsledky.

Dříve než EURO 2016 se však bude hrát za necelé tři měsíce v lednu mistrovství světa v Kataru. Myslíte už na MS, že byste se mohl dostat do finální nominace?

Určitě to pro mě je velká motivace a přiznám se, že na Katar myslím a chci se tam dostat. Na mistrovství světa jsem nebyl od roku 2007 a bylo by super si zase na šampionátu zahrát. Samozřejmě ale vím, že proto budu muset podávat odpovídající výkony . Udělám pro to maximum.

Autor: Marek Havran

banner2